Hopen i lofoten

Hopen i Lofoten

Lofoten Apartments ligger i Hopen, som er en liten bygd ved østsiden av Hopsfjorden på Austvågøy. I Hopen har det vært drevet fiske og jordbruk i flere hundre år. Historien forteller om en stor aktivitet i fiskeværet allerede på 1800-­ tallet med så mange som 1500 mann i arbeid fordelt på 475 båter. Den smale passasjen inn i fjorden skjermer for det meste av uvær og gir ly til både båter og brygger.

Bygget som idag opererer som Lofoten Apartments var et av de siste tilskuddene til fiskenæringen i Hopen og ble oppført i 1946 som et fiskemottak.

På 80-tallet ble Hopen Fisk AS etablert, og med moderne teknologi og mer effektive rutiner utkonkurrerte de rask de mindre anleggene i området. Dette førte til at bygget ble stående tomt fra 1988 og frem til 2014 hvor det fikk nye eiere. Det ble videre totalrenovert og består i dag av 3 fullt innredede leiligheter som tilbyr besøkende en moderne standard i utrolige omgivelser.

En kort gåtur fra huset ligger Hopen Fisk AS som er de eneste som driver kommersielt fiske i området, med fokus på sild, kveite og hval. Under sommersesongen har de butikkåpent hver dag, og selger fersk fisk direkte til privatkunder.

En kort biltur vest for huset ligger Lofotens mest kjente fiskehavn Henningsvær.
15 minutter øst for Hopen finner man Kabelvåg og Svolvær som byr på et utvalg resturanter, butikker og kafeer.

Avstand Flyplasser: Svolvær – 17km, Evenes – 175km, Leknes – 58km

Andre avstander: Kabelvåg- 8km, Svolvær – 12km, Henningsvær 16km, Mosknes – 115km

LofotenApartments

Nordlys

Her i Lofoten er vi under nordlysovalen, et lysbelte som omringer de magnetiske polene, og her er det størst sjanse for å se det fargesprakende nordlyset. Det starter ofte lavt på den nordlige himmelhvelvingen og beveger seg høyere opp i løpet av kvelden.  Nordlyset kan sees på klare netter fra slutten av august til april.

Visit Norway har lansert en app som hjelper deg å vurdere sannsynligheten for å se nordlyset de neste dagene. Appen heter Norway Lights og er gratis nedlastbar for iOs, Android og Windows.

boat
venstre-boat

Midnattsol

Midnattsol innebærer at solen ved sin laveste posisjon i løpet av ett enkelt døgn ikke går under horisonten og dermed, såfremt skydekket ikke er for omfattende, er synlig 24 timer av døgnet. I Lofoten har vi midnattsol: ca 28. mai – 14. juli.

 Skreifiske

I perioden februar til april kommer vandringstorsken kalt, Skrei, til Lofoten for å gyte. Dette byr på et helt utrolig fiske.